• Planontwikkeling voor innovatieve ideeën binnen zorg en welzijn

    • Projectmanagement: innovatief en ondernemend

    • Advies: actuele ontwikkelingen omzetten in kansen

    • Coaching: De kracht versterken in jezelf of in je team

Teamcoaching

‘Verbinding en samenhang versterkt de kracht van het team’

Context Hbo onderwijs, Zorg en Welzijn
Momenteel wordt binnen organisaties veel gewerkt aan teamontwikkeling en professionalisering. Resultaat Verantwoordelijke Teams zijn aan de orde van de dag. Zelfsturing is de nieuwe werkwijze om het werk te organiseren. Dit proces van zelfsturing gaat gepaard met verschillende fases waarbinnen gewerkt wordt aan dit nieuwe concept van zelfsturing. Dit vraagt een gezamenlijke visie en de bereidheid om eigen verantwoordelijkheid te nemen als professional binnen het team. Heldere kaders en uitgangspunten door het management vastgesteld, zijn daarbij van belang. Daarnaast kijk ik naar wat ieder team nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Bent u op zoek naar een teamcoach om dit proces in goede banen te leiden, dan kunt u een appèl op mij doen.

Mijn expertise
Ik heb de afgelopen jaren ervaring opgedaan met teamontwikkeling en professionalisering in het Hbo onderwijs in de functie van teamleider en binnen de projectgroep ‘Samen werken, samen leren en professionalisering’, de CMR en de Deelraad van het Domein Gezondheid en Welzijn van Hogeschool Windesheim. Daarnaast heb ik binnen mijn andere werkzaamheden bij de GGD Regio Twente en Stichting Vrouwenopvang Overijssel veel ervaring opgedaan met teamontwikkeling binnen multidisciplinaire samenwerkingsverbanden. Ik heb meegewerkt aan verschillende projecten in het kader van teamontwikkeling, waarbij het uitgangspunt is: een heldere visie, die gebaseerd is op de kernwaarden van de organisatie, resultaten willen halen, vertrouwen en veiligheid realiseren, en verbinding maken. Het werken aan gezamenlijke prestaties in een goed functionerend team is de basis voor resultaat en efficiency. Goede randvoorwaarden en faciliteiten zijn nodig om dit resultaat te kunnen realiseren. Ik ga graag aan de slag met uw team.

Referenties
‘Je bent een echte teamplayer en coach met persoonlijke aandacht voor de medewerkers bij belangrijke momenten in ons leven. Daarnaast heb je altijd een open mind om zaken te bespreken, waardoor wij ons vrij voelen om ons verhaal te doen en vragen te stellen. Je inzet, doorzettingsvermogen, enthousiasme en humor hebben ons als team verder geholpen. ’ (teamlid, collega)

‘Je hebt het team goed meegenomen binnen de nieuwe manier van werken, daarbij laat je zien dat de kaders helder dienen te zijn en ook wederzijdse verwachtingen duidelijk worden uitgesproken tussen leidinggevende en het team’. (opleidingsmanager Hbo onderwijs)

‘Je bent een betrokken persoonlijkheid en harde werker, je gaat voor het behalen van resultaten. Je hebt laten zien hoe je een team mee kunt krijgen in een nieuwe manier van werken. Je houdt mij steeds goed op de hoogte, waardoor ik vertrouwen heb in het eindresultaat. (directeur maatschappelijke hulp- en dienstverlening)

Laat een reactie achter