• Planontwikkeling voor innovatieve ideeën binnen zorg en welzijn

    • Projectmanagement: innovatief en ondernemend

    • Advies: actuele ontwikkelingen omzetten in kansen

    • Coaching: De kracht versterken in jezelf of in je team

Loopbaancoaching

‘Kies de ruimte, volg je passie en krijg nieuwe energie’

Context: Zorg en Welzijn en Hbo onderwijs
Wanneer je als professional, bijvoorbeeld als docent of als medewerker in het Hbo Onderwijs of als professional binnen een instelling in de sector Zorg en Welzijn tegen je eigen grenzen aanloopt in je werk, dan kan het tijd worden om de bakens te verzetten. Dit kan op vele manieren. Je kunt bijvoorbeeld van baan veranderen, maar je kunt er ook voor kiezen om een nieuwe opleiding te gaan volgen. Dit vraagt om een nieuwe oriëntatie op je loopbaan. Onderzoeken waar je passie ligt en wat je graag zou willen bereiken in je werkend leven, kan daarbij helpen.

Nieuwsgierigheid, moed, leren omgaan met onzekerheid maar ook nieuwe wegen verkennen zijn daarbij noodzakelijk om nieuwe stappen te zetten binnen je loopbaan. Heb je behoefte aan een aantal gesprekken om jezelf te oriënteren op je loopbaan, dan kun je een beroep op mij doen. Ik kan je helpen om te onderzoeken waar je passie ligt, wat je op dit moment tegen houdt om stappen te zetten in je loopbaan, en waar jouw specifieke uitdagingen liggen om je kwaliteiten en competenties te versterken.

Mijn expertise
Ik heb de laatste 7 jaar veel professionals gecoacht en begeleid binnen hun loopbaan, zowel binnen de eigen organisatie als daarbuiten. Mijn motto is: je passie volgen, je eigen kracht ontdekken, reflecteren op oude patronen, deze leren los te laten en nieuwe stappen zetten. Daarnaast ga ik met je op zoek naar de versterking van je netwerk en je mogelijkheden om jezelf te profileren.

Referenties
‘Ik heb nieuwe inzichten gekregen door jouw manier van coachen. Je hebt mij laten reflecteren op mijzelf, mijn omgeving, mijn eigen geschiedenis en socialisatie, waardoor ik ontdekt heb dat ik zaken los kan laten en kan verwerken en mijn opleiding ga afronden!’ (individuele student)

‘Ik heb een goed gesprek gehad met mijn leidinggevende omdat ik veel beter in staat was om duidelijk te maken dat ik aan een nieuwe stap in mijn carrière toe ben. Dit heeft mij direct resultaat opgeleverd. Zij heeft mij een master opleiding aangeboden, die voor een groot deel wordt gefinancierd door mijn werk. Ik ga het doen en bedank je voor de coaching (medewerker onderwijs)

‘Je hebt mij inzicht gegeven en laten onderzoeken waar mijn werkelijke passie ligt in mijn werk. Eigenlijk wil ik terug naar de praktijk waarin ik ooit begonnen ben als orthopedagoog. Ik mis in mijn huidige werkkring de directe aansluiting met cliënten en professionals, dus ga ik de overstap maken en ga ik op zoek naar een andere baan solliciteren’ (ex collega)

Laat een reactie achter