• Planontwikkeling voor innovatieve idee├źn binnen zorg en welzijn

    • Projectmanagement: innovatief en ondernemend

    • Advies: actuele ontwikkelingen omzetten in kansen

    • Coaching: De kracht versterken in jezelf of in je team

Projectleider ‘De Stad Vertelt met o.a. de World Press Photo tentoonstelling 2018’ in Zwolle

De Stad Vertelt  met o.a. de World Press Photo tentoonstelling 2018

Van 30 augustus tot 24 september 2018 is het project ‘De Stad Vertelt met o.a. de World Press Photo tentoonstelling 2018’  gepresenteerd in het Academiehuis Grote Kerk Zwolle. Ik werk als projectleider  samen met een artistiek team, bestaande uit Gertjan Aalders, docent Journalistiek Windesheim, Bert Janssen, fotograaf/docent Foto Vakschool Amsterdam en Apeldoorn, Ignas van Schaick, EMS-producent De Wilde Stad, en Willem Alkema, Dwars Producties, aan het programma De Stad Vertelt met o.a. de World Press Photo tentoonstelling 2018. Daarnaast werk ik samen met een kernteam van vrijwilligers aan de voorbereidingen en uitvoering van dit project.

Er zijn vier programmalijnen ontwikkeld. Programma 1. De  ‘De Stad Vertelt met o.a. de World Press Photo tentoonstelling 2018’  met o.a. de tentoonstelling World Press Photo 2018, maar ook tentoonstellingen van studenten van Deltion College, ROC Landstede, Cibap, Journalistiek Windesheim (mbo/hbo). Programma 2 ‘Zwolle Vertelt in Holtenbroek en Zwolle-Zuid‘ met beeldverhalen van wijkbewoners, amateurs, professionals, leerlingen uit Zwolle Zuid en Holtenbroek. Programma 3: ‘De Stad Vertelt voor amateurs en professionals’ met een tentoonstelling op het gebied van fotografie, audiovisueel beeldverhalen en crossmediale producties. Programma 4: ‘Foto en Film Festival’: een Foto en Film Cafe met Chris Keulen, winnaar Zilveren Camera Canon over documentaire fotografie met als thema ‘kwestbare liefde’. Een Expertmeeting en Filmvoorstelling met Ignas van Schaick van De Wilde Stad. En Speeddating met bekende fotografen en filmers o.a. Sheng Wen Lo, genomineerd World Press Photo 2018 categorie documentaires, Gijs Dragt (fotograaf), Willem Alkema (filmproducent), Corine Aalvanger (fotograaf), Margreet Vloon (fotograaf) en Joop van Putten (fotograaf). Dit jaar hebben ruim 5.000 studenten, leerlingen, bezoekers de tentoonstellingen bezocht.

Informatie:http://www.worldpressphotozwolle.nl

 

Dit jaar kregen wij de Gouden Caleidoscoop Prijs provincie Overijssel van het Fonds voor Cultuurparticipatie in Utrecht uitgereikt op 7 juni 2018 door Eddy Zoey en op 3 juli 2018 in Utrecht.

https://www.youtube.com/watch?v=JPxIqT7PYzw

 

Het project ‘World Press Photo16 – KidsRights – You and I’ heeft vorig jaar meer dan 5.000 bezoekers ontvangen in de Grote Kerk Zwolle. Deze tentoonstellingen waren te zien van 8 maart tot 3 april 2017. Ruim 1.586 leerlingen hebben de tentoonstellingen bezocht. Deltion College en ROC Landstede hadden hun eigen tentoonstelling onder de titel ‘Daily Life’ en ‘You and I‘ met werk van studenten mbo-opleiding Grafische Vormgeving en Fotografie.  Het was de tweede keer dat de World Press Photo weer in Zwolle terug van weggeweest was. Samen met een team van 70 vrijwilligers heb ik als projectleider deze exposities georganiseerd en hebben wij veel bezoekers en studenten mogen ontmoeten.

 

 

 

 

 

 

De World Press Photo15 Zwolle was georganiseerd in de Grote Kerk Zwolle van 8 maart tot 4 april 2016. Samen met de projectgroep bestaande uit 60 vrijwilligers, heb ik in afstemming met de directeur Grote Kerk aan een tweetal projecten gewerkt. Project 1: Tentoonstelling World Press Photo en Fototentoonstelling Zwolle (amateurs/professionals) uit Zwolle en de regio, en twee lezingen. Project 2: ‘Educatieve Programma’s’ voor het hbo, mbo, voortgezet onderwijs en primair onderwijs (groep 8), die naast de tentoonstellingen kunnen bezoeken gratis lesmateriaal krijgen aangeboden over de World Press Photo15.