• Planontwikkeling voor innovatieve ideeën binnen zorg en welzijn

    • Projectmanagement: innovatief en ondernemend

    • Advies: actuele ontwikkelingen omzetten in kansen

    • Coaching: De kracht versterken in jezelf of in je team

De Stad Verbeeldt

DE STAD VERBEELDT

Op 17 januari 2019 is de Stichting De Stad Verbeeldt opgericht door Fieke van ’t Riet, programmamanager De Stad Verbeeldt, docent en adviseur Hbo, Gertjan Aalders Taal & Verhaal, oud-docent Journalistiek Windesheim, docent Journalistiek VU Amsterdam, en Bert Janssen, zelfstandig fotograaf, docent Foto Vakschool in Apeldoorn en Amsterdam, docent Dutch Filmers Academy in Amsterdam.

Het artistiek team bestaat uit: Gertjan Aalders, docent Journalistiek Windesheim, voorzitter artistiek team, Bert Janssen, docent Foto Vakschool in Apeldoorn en Amsterdam, docent Dutch Filmers Academy in Hilversum en zelfstandig fotograaf, en Fieke van ’t Riet, programmamanager De Stad Verbeeldt. Adviseurs zijn: Ignas van Schaick, EMS producent van o.a. De Wilde Stad en De Nieuwe Wildernis, en Willem Alkema, Dwars Producties, documentairemaker, filmproducent.

Gertjan Aalders Bert Janssen    Fieke van ’t Riet     
      

Het doel is om storytelling in fotografie, film, beeld en geluid te versterken in Zwolle en de regio Oost-Nederland. Het uitgangspunt van onze projecten is: Visual Storytelling met toepassing van nieuwe technologieën op het gebied van fotografie, film, animatie, gaming, Virtual Reality, multimediale producties.

Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie, meld je dan aan voor de Nieuwsbrief De Stad Verbeeldt via: info@destadverbeeldt.nl,  www.destadverbeeldt.nl

De Stad Verbeeldt richt zich op:

1.  Professionals

Professionele landelijke en internationale exposities, wedstrijden en ateliers. De Zilveren Camera en Terzijde van Ton Broekhuis van Noorderlicht Groningen zijn tentoongesteld in Zwolle (2019-2020). Er zijn Foto Salons en ateliers georganiseerd voor professionals en gevorderde amateurs i.s.m. www.zilverencamera.nl en www.noorderlicht.com.

In 2021 hebben drie professionele fotografen een foto-opdracht gekregen met als thema Generation Z: what’s next? Linelle Deunk, Adrienne Norman en Flora Madu hebben jongeren tussen 15 – 25 jaar geportretteerd en geëxposeerd tijdens de Dubbelexpositie De Stad Verbeeldt – Generation Z: what’s next? van 18 juni t/m 14 juli 2021 in Harculo, Zwolle-Zuid. https://destadverbeeldt.nl/expositie-generation-z.

In 2021 heeft De Stad Verbeeldt vier exposities tentoongesteld in Harculo, voormalige IJsselcentrale, Zwolle-Zuid: Zilveren Camera 2020 – Generation Z: what’s next? – Daily Life Deltion College – Centrale Harculo Fotoclub Zwolle van 30 oktober t/m 28 november 2021.

2.  Amateurs voor gevorderden & beginners

 

Voor amateurs worden exposities, wedstrijden en ateliers aangeboden door De Stad Verbeeldt. Er wordt samen gewerkt met lokale, regionale, landelijke en internationale netwerken en organisaties op het gebied van fotografie, film en beeld, zoals de Fotobond Nederlands Centrum voor Vrijetijdsfotografie en de Nederlandse Organisatie van Audiovisuele Amateurs en Kamerate Platform, Videoclub Zwolle, Fotoclub Zwolle.            

   

Er is in 2021 een Online Platform opgericht voor professionals en amateurs rond een tweemaandelijkse foto- en filmwedstrijd in tijden van corona. Iedere twee maanden een nieuw thema: Liefde in tijden van corona – Ik heb het gehad – zie www.destadverbeeldt.nl/wedstrijd. In december 2021 – januari 2022 is het thema Samen leven doe je zo?

https://destadverbeeldt.nl/wedstrijd-destadverbeeldt-online 

3.  Cultuureducatie en cultuurparticipatie voor wijkbewoners, amateurs, leerlingen en studenten. 

De Stad Verbeeldt werkt samen met wijkorganisaties, wijkplatforms, bibliotheek, welzijnsinstellingen en onderwijs. Professionele fotografen, docenten geven ateliers waarbij de deelnemers op zoek gaan naar eigentijdse beeldverhalen in fotografie, film, virtual reality, animatie, gaming of multimediale producties.

In 2021 heeft De Stad Verbeeldt samen met 038Games/ICT Windesheim/Cibap een Game Virtueel Huis van Verbeelding ontworpen voor de Dubbelexpositie De Stad Verbeeldt – Generation Z: what’s next? die van 18 juni t/m 14 juli 2021 is geëxposeerd in Harculo, voormalige IJsselcentrale, Zwolle-Zuid.

4.  De Stad Verbeeldt….weer! in 2022-2023

De Stad Verbeeldt werkt aan drie nieuwe actuele thema’s Oog voor de ander (intergenerationele beeldverhalen) – Oog voor de toekomst (beeldverhalen rond klimaatverandering en duurzaamheid) – Verhalen van Harculo (beeldverhalen van oud-werknemers, oud-dienstverleners, wijkbewoners over Harculo, de voormalige IJsselcentrale): www.destadverbeeldt.nl/programma-ateliers-visual-storytelling-2022.