• Planontwikkeling voor innovatieve idee├źn binnen zorg en welzijn

  • Projectmanagement: innovatief en ondernemend

  • Advies: actuele ontwikkelingen omzetten in kansen

  • Coaching: De kracht versterken in jezelf of in je team

De Stad Verbeeldt

DE STAD VERBEELDT

Op 17 januari 2019 is de Stichting De Stad Verbeeldt opgericht door Fieke van ’t Riet, programmamanager De Stad Verbeeldt, docent en adviseur Hbo, Gertjan Aalders, docent Journalistiek Windesheim en Bert Janssen, zelfstandig fotograaf, docent Foto Vakschool in Apeldoorn en Amsterdam, docent Dutch Filmers Academy in Hilversum.

Het bestuur van Stichting De Stad Verbeeldt bestaat uit:

 • Rick Witteveen, voorzitter / senior griffier Rechtbank Zwolle
 • Renske Venhuizen, secretaris / directeur Design, Media en ICT Deltion College
 • Robbert de Graaf, penningmeester / directeur Technology and Innovation Avantium te Amsterdam.

Het artistiek team bestaat uit: Gertjan Aalders, docent Journalistiek Windesheim, voorzitter artistiek team, Bert Janssen, docent Foto Vakschool in Apeldoorn en Amsterdam, docent Dutch Filmers Academy in Hilversum en zelfstandig fotograaf, Ignas van Schaick, EMS producent van o.a. De Wilde Stad en De Nieuwe Wildernis, en Willem Alkema, Dwars Producties, documentairemaker, filmproducent en Fieke van ’t Riet, programmamanagement De Stad Verbeeldt.

Het doel is om storytelling in fotografie, film, beeld en geluid op een hoger plan te ontwikkelen in Zwolle en de regio. Het uitgangspunt van onze projecten zal zijn: toepassen van nieuwe technologische ontwikkelingen in relatie tot storytelling in fotografie, film, beeld en geluid.

Ben je geinteresseerd of wil je meer informatie, meld je dan aan voor de Nieuwsbrief De Stad Verbeeldt via: info@fiekevantriet.nl

De Stad Verbeeldt richt zich op:

 1. Professionals: landelijk en internationaal, waarbij wij de landelijke tentoonstelling Zilveren Camera Canon 2018 en Terzijde van Ton Broekhuis van Noorderlicht Huis van de Fotografie Groningen naar Zwolle en de regio willen halen. Tevens worden er Foto Salons georganiseerd voor professionals en gevorderde amateurs door Noorderlicht Groningen.
 2. Amateurs voor gevorderden & beginners: lokaal, regionaal, maar ook zullen wij onze vleugels uitslaan naar landelijk en internationaal in de toekomst. Samenwerking met de Fotobond Nederlands Centrum voor Vrijetijdsfotografie zal verder vorm krijgen binnen de regio TransIJssel. Zo ook wordt er samen gewerkt met de Nederlandse Organisatie van Audiovisuele Amateurs, regionaal en lokaal.
 3. Cultuureducatie en cultuurparticipatie voor wijkbewoners, amateurs, leerlingen en studenten, waarbij wij samenwerking zoeken met de wijkorganisaties, wijkplatforms, bibliotheek, welzijnsinstellingen, etc.. Professionals geven masterclasses en werklabs om wijkbewoners op zoek te gaan naar eigentijdse beeldverhalen in fotografie, audiovisueel beeld, virtual reality, animaties, gaming.